søndag 11. september 2011

Tvillinger?

Tanken har nå virkelig slått meg. Tvillinger. Skyhøyt hcg-resultat, ganske tidlige symptomer.
Jeg har jo ikke tatt eggløsningssprøyte denne gangen, og såvidt jeg vet, så er det eneste medikamentet som kan gi falskt positivt svar. Blogg-Jordmoren la ut en link til meg, fra Ønskebarn sitt forum, og der fant jeg også andre linker til både norske og engelskspråklige hcg-kalkulatorer.
Det var ikke mange steder jeg kunne tolke det slik at en på dag 14 etter innsett, så er det få, faktisk ingen som jeg så, som hadde et sånt resultat, om de kun bar på ett barn. Med to barn, derimot......
En annen ting, er at med tvillingsvangerskap med jente-jente og jente-gutt, så vil hcgnivåene være dobbelt så høye som ved gutt-gutt svangerskap. Ganske spesielt, siden jeg med en gang jeg så "kjøttkaka" på skjermen tenkte jente. Jeg vet jo også at det uansett ikke er jente-gutt, for det går faktisk ikke an når det bare er ett befruktet egg.

En annen ting jeg leste er at høyt hcg nivå også kan skyldes noe som kalles for Mola. Mola er en forandring av foster, som holdes i livmor selv om det er dødt. Enkleste forklaringen jeg fant. Håper virkelig ikke dette er tilfelle, så det skal bli godt med ultralyd snart, for å finne ut av hva det faktisk er som foregår der inne.

Jepp, dette er virkelig noe jeg tenker og kverner mye om for tiden. Hvorfor vet jeg jo egentlig ikke, så lenge svangerskapet går bra, og det som er i magen er friskt, så bryr jeg meg katta om både kjønn og antall. Allikevel er det jo facsinerende å lese all denne forskningen forskjellige folk har gjennomført. Lurer på hvem som vil ha rett når det gjelder MITT svangerskap? Ja, for de presiserer at ingen resultater er fasitsvar, og at alle svangerskap er like forskjellige som alle mennesker.

Nå må jeg tisse, så da passer det å runde av her. Snakkes :-)

5 kommentarer:

 1. Du kunne lest deg lei på disse tabellene, ettersom det er så mange forskjellige tilfeller. Tror du gjør lurt i bare vente til ul, for da får du svaret du lurer på. :)

  Er forresten like spent som deg hvem som skjuler seg inni magen din.

  Har du fått pakke i posten?

  SvarSlett
 2. Jaaa :-D Jeg har fått pakke i posten! Tenkte å lage et lite innlegg om de når jeg finner litt mer energi. Må jo vise frem ;-)

  SvarSlett
 3. Ekteparet ventet sitt første barn, og hadde allerede passert termin med flere dager. En kveld begynte hun å føle at noe var i gjære, og mannen mente at de burde dra på sykehuset. Hun tok det med ro, og satte seg med strikketøyet. Mannen ble gående fram og tilbake , og mer og mer rastløs. Etter en stund tok han bilnøkla, satte armene i siden og sa: -Nå drar i alle fall jeg!! :))

  SvarSlett
 4. Å så spennende !!

  Gleder oss masse til du skal på ul vi også, se hva som rører seg der inne :)
  Så gøy om det er to små herlige jenter som er der! :D

  Klem

  SvarSlett