lørdag 10. september 2011

HcG-tabell?

Første delen av dette innlegget dedikeres til Jordmoren.
HcG-tabell har jeg aldri hørt om, er det noe jeg kan finne på nettet? Jeg skulle ikke ta noen ny blodprøve, men en UL om litt over to uker for å sjekke hjerteaktivitet. De var nok ganske sikker i sin sak, virket det som. Hormonbombe ja, det er vel mellomnavnet mitt. Får jo sikkert også ganske god hjelp av Progynova og Crinone der.
-------------------------------------


Nå er det endelig helg. Den skal brukes til litt skoleoppgaver, men først og fremst litt niesebesøk. Det er så lenge siden jeg har sett henne nå, nesten to uker. Lurer forresten litt på hvordan jeg skal klare å holde munn om det som skjer i min egen kropp når både svigermor og svigerinnen min er der ;-) Jeg har nemlig LOVET (oops) mannen å ikke si noe, siden han også vil være med når vi sier det.

Idag morges kjentes det akkurat ut som om mensen er på vei. Hjelp, tenkte jeg da. Sånt vil vi IKKE ha på lenge! Et kjapt klikk inne på Jordmor Siri sin nettside, og rett inn på ukeskalenderen, på uke 5, ettersom det er her jeg trur jeg er. Først ble jeg veldig lettet, men det var over et annet "problem". Der står det nemlig:
"Mange kjenner også tretthet nå, så hvil så ofte du kan, det er en investering." PUH, ingen dårlig samvittighet når det gjelder latskapen min, altså!
Men så, tilbake til det at det kjennes ut akkurat som om mensen kom... På uke 5 sto det ingenting, så jeg våget meg til å bla til uke 6, selv om jeg logisk sett ikke er så langt på vei. Her sto det:
"En del har også en følelse av at de snart får mensen, selv om dette ikke skjer, men dette har sammenheng med at livmoren vokser og det ikke egentlig er helt plass til det."
Jøjemeg, det letta meg minst ti kilo, men skremte meg litt også... 6 uker? Kan ikke stemme! På mandag er det nemlig 5 uker siden jeg fikk mensen. 

6 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg ser det er ganske mange tabeller rundtom, spesielt på engelskspråklige sider. Hvor mye man kan stole på slike tabeller aner jeg ikke, enlinge-tabellen overlapper tvillingtabellen, så det kan i beste fall kanskje bare gi en viss anelse. Men for morro skyld går det jo ann å sjekke?

  En annen ting, som jeg ikke kan noe om, er om medisinene du tar kan påvirke hcgnivået på noen måte. Isåfall blir jo tabellen fullstendig uten verdi.

  SvarSlett
 2. Se på denne linken Fruen, om den kan være interessant. Du må jo selvsagt ta hensyn til dette med innsetting osv også- og det tar denne tråden hensyn til. (fra ønskebarn sitt forum)

  http://forum.onskebarn.no/showthread.php?t=4787

  SvarSlett
 3. Nei, medisinene skal ikke kunne påvirke HcG-nivået, såvidt jeg har forstått.
  Takk for link :-)

  SvarSlett
 4. Fant du ut hvor du lå i forhold til tabellen?

  SvarSlett
 5. nja, sånn delvis. Jeg ser at ejg ville vært mellom 5 og 6 uker på blodprøvedagen, men da var det 16 dager etter første dag i siste mens og 14 dager etter innsett, så jeg ser ikke helt hvordan det skulle gått seg til. Men jeg ser jo utifra de tabellene hvor de har listet opp seg selv, at det er veldig få som har så høy verdi på 14. dagen etter innsett, og de som har det, har satt inn to egg... Så jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal tolke det, rett og slett...

  SvarSlett
 6. Samtidig står det jo også her at alle resultater over 25 regnes som positivt, mens damen på klinikken sa at de regnet over 100 som positivt, så da tenker jo jeg at de kanskje bruker andre målenheter forskjellige steder?

  SvarSlett