mandag 21. mars 2011

TV-slaven og Surrogati

Jeg skal lett innrømme at jeg er en skikkelig TV-slave. Det at det finnes kanalbokser som det går an å ta opp på en kanal og se på en annen kanal, det er intet annet enn en gudegave i mine øyne. Og når det i noen tilfeller kræsjer på 3 kanaler, så er det nærmest krise i heimen! Som f.eks. onsdagen, da går TV2 hjelper deg, luksusfellen og Total Blackout samtidig!! Himmel og hav, så dårlig planlagt da gitt!! Repriser er jo i tillegg noe herk å ta opp, det går jo ikke an å sette på serieopptak! Men der har TV3 løst gåten. De har jo lagt ut alle sine programmer (hvertfall tv3produserte) GRATIS på nettet! Der er det mange andre kanaler som har noe å strekke seg etter altså. Vi betaler mer enn nok for den derre tv-saken allikevel.
Men over til noe mer viktig. På NRK1 imorgenkveld klokken 21.30 har Brennpunkt tatt for seg Kari Ann Volden som er strandet i India med sine surrogatbarn. Surrogati er det jo utrolig mange meninger om, og selv har jeg heller egentlig aldri helt likt denne måten å få barn på. Men jeg mykner mer og mer, for når en ikke selv klarer å få barn, så blir en nærmest desperat, og vil jo gjøre ALT for å oppfylle drømmen. Jeg forstår godt begge sider av saken, men når det blir som i denne saken, så virker det som om myndighetene ikke vil la dem komme hjem mest av en prinsippsak. De ser ikke menneskene som er involvert lenger, de ser KUN prinsippet og lovene. Ja, for lover er viktig å følge, om man ikke selv er medlem av regjeringen da, selvfølgelig... En kan ikke bli mer frustrert altså!

Kari Ann Volden og hennes nydelige tvillinggutter Mikael og Adrian kan du lese om HER.

I helgen var vår "kjære" Liv Signe Navarsete på nyhetene, på hjemmebesøk hos en eldre hjelpetrengende mann og hans kone som bor på Skatval i Trivelige Trøndelag. Her er det jo snakk om å sanke stemmer, det forstår en jo glatt. Saken var den at det skal bevilges midler til at folk både kan bo hjemme så lenge de selv vil, når de blir hjelpetrengende, samtidig som at det selvfølgelig skal bli full sykehjemsdekning. Samtidig i hjemmesykepleien, der jeg jobber, så blir det trangere og trangere med både tid og ressurser. Alt folk klarer selv, SKAL de gjøre selv, til tross for at det tar dem halve dagen å stelle seg, eller hofta slår seg vrang. Vi skal heller ikke ha på oppdragsteksten at vi skal ringe til noen, nei, for RINGEoppdrag er FY-FY!  Et ringeoppdrag tar sjelden mer enn 5-10 minutter, og de syke og svake setter utrolig stor pris på det, selv om det bare er for åæ minne på å ta tabletter eller at det står ferdig smurt kveldsmat i kjøleskapet. Noen fler som ser at regnestykket ikke går opp i opp?
Jeg skal jaggu bli statsminister, da skal ALT bli MYE bedre! Jada, jeg hører dere; Det er ikke så lett som DU tror... Nei, kanskje ikke, men å gjøre en verre jobb enn de som sitter i regjering idag skal jaggu mye til... De største løgnhalsene og løftebryterne en kan tenke seg, de skal bestemme...
Det var dagens utblåsning, siden det ikke skjer så mye på forsøksfronten for tiden ;-) Håper alle har en TOPP TOPP dag! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar