mandag 3. oktober 2011

Gravidbelte til bil.

Vi har idag kjøpt et sånt et. Det er anbefalt at de skal brukes fra andre svangerskapsmåned, Og ettersom jeg idag er 8 uker på vei, og dermed begynner på mnd nr 3 imorgen, så var jo det å tide. Tenkte vi. Magen har vel ikke akkurat vokst, sånn synlig, men siden buksene har begynt å stramme, så var også det et argument for å kjøpe et sånt belte.


Tok beltet i bruk i bilen på vei hjem fra butikken vi kjøpte det, og kan ikke si at plasseringen av bilbeltet var veldig annerledes enn om jeg ikke hadde brukt det. Ikke når magen ikke er større hvertfall. Men kanskje det ikke skal kjennes annerledes ut, men at det i tilfelle kollisjon skal bli annerledes? Isåfall er det vanskelig å si om det er noe jeg kan anbefale, for jeg har det ikke med å kræsje så ofte, heldigvis. Allikevel, jeg skal bruke det til den dagen jeg ikke lenger er gravid. Det vil hvertfall ikke gjøre noen skade, og en kjenner ikke at det er  i bruk. Jeg kunne hvertfall ikke kjenne det, så komforten er akkurat den samme :-)

Her kan dere lese mer om BeSafe Gravidbelte :-)

6 kommentarer:

 1. Åh, jeg blir rett og slett glad av sånne innlegg som dette. Just fordi du er gravid :D

  SvarSlett
 2. Disse gravidbeltene har ingen hensikt om man havner i en kollisjon, de er utelukkende for komforten når beltet føles stramt over magen :)
  Du kan lese hva Trygg Trafikk sier her:

  http://www.tryggtrafikk.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=2943

  SvarSlett
 3. Opplysningene BeSafe kommer med er ikke riktig - om du leser testen jeg linket til, så vil du finne ut at om det BeSafe skriver stemmer, så vil faktisk sikkerhetsbeltet i bilen miste sin fulle funksjon og derfor være en fare for den som bruker det... Hele poenget med gravidbeltene er å sitte mer komfortabelt, og det viktigste argumentet for bl.a trygg trafikk og Vag-och Transportforsikringsinstitutet er at det ikke endrer sikkerhetsbeltet funksjon under en evt kollisjon...

  "Bruk bilbeltet – det er det sikreste både for mor og barnet i magen. Det finnes produkter som styrer beltet ned under magen. De kan gi bedre komfort, men det er ikke dokumentert at de reduserer riskoen for skader ved en kollisjon."
  "Det finnes ulike produkter for gravide på markedet. Produktene er "virkningsløse" ved kollisjon, noe som i denne sammenheng faktisk er veldig bra. Man skal ikke endre typegodkjent sikringsutstyr, slik bilbeltet er. Produktene for gravide drar hoftedelen av bilbeltet ned mot skrittet. Den slakk som oppstår kunne ha hindret rullebeltet og beltestrekkerne i å fungere korrekt, men tester viser at det ikke skjer. Produktene er for svake til å påvirke bilbeltet negativt. Ved en kollisjon gjenopptar bilbeltet sin korrekte geometri rett over magen, helt upåvirket."
  "Dersom gravidebeltene forandret bilbeltetes funksjon og geometri, ville de måtte kollisjonstestes i hver enkelt bilmodell og godkjennes sammen med hver kombinasjon av belter."

  Trist at produsentene ikke opplyser om hva godkjente tester faktisk sier...

  SvarSlett
 4. Jah, jeg skulle sjekket litt mer før jeg kjøpte det. Jaja, får håpe jeg ikke trenger den sikkerheten den ikke gir (Bank i bordet).

  Ble egentlig ganske skuffet over BeSafe når jeg leste dette. Regner med trygg trafikk har bedre kunnskap enn besafe. Menmen, de skriver jo også at det heller ikke vil gjøre noen skade, så når vi nå først har kjøpt det, så skal jeg hvertfall bruke det, så blir det ikke helt bortkasta ;-)

  SvarSlett
 5. Blei iallefall veldig nyttig for den stakkars blæra mi fra 5 mnd og til slutten... kan jeg LOvE deg=)

  SvarSlett
 6. Den kan heldigvis ikke gjøre noen skade, og jeg har satt VELDIG pris på den jeg hadde i mine svangerskap! Mye mer behagelig å kjøre bil med BeSafe gravid :) Så, for komfortens skyld kommer du garantert ikke til å angre! Blir jeg gravid nå, så kommer jeg til å kjøpe en igjen, for jeg var så fornøyd sist :)))

  SvarSlett