tirsdag 18. oktober 2011

Glødende og sunn

Jeg har lastet ned en sånn skrivebordssak til dataen min. På libero.no har de en slags gravid app, som du også kan få til iPhone og Androidtelefoner. Her står det litt om barnets utvikling og morens utvikling. Utrolig koselig, synes jeg, å ha en sånn ting som smiler mot meg hver gang jeg starter opp dette droget av en pc.

For uke 10 beskriver den mor som sunn og glødende. Glødende? Ansiktet mitt har vel aldri vært dvaskere, eller sett mer slitent ut. Håret som aldri legger seg sånn jeg vil, kan vel heller ikke beskrives som glødende. Om glødende var det samme som glitrende, så kunne jeg alltids ha pønta meg med glitterklær, men det har jeg ikke, samtidig som jeg ikke synes det er veldig fint. Poenget er: Jeg finnes ikke glødende!

Over til "sunn". Vi har ikke spist et fullverdig hjemmelaget måltid siden FØR jeg fikk kvalmen og trøttheten min. Jo, hver søndag gjør vi forresten det, når vi er hos svigermor, men jeg tviler nesten på at 1 av 7 dager i uken teller som et sunt kosthold. Ellers går det i posemat og halvfabrikata. Masse salt og andre ekle greier. Gravidvitaminpiller? De får jeg bare ikke ned. Har gått over til Sana-sol, bare for å ha noen ekstra vitaminer. Det er nok ikke det beste alternativet, men det er tross alt bedre enn ingenting, tenker jeg. Dessuten er det ikke SÅÅÅ lenge siden gravidvitaminene kom (såvidt jeg har forstått), og ungene var da friske da og. Jeg ligger og sitter MYE mer enn jeg står og går. Trening har vel aldri vært prioritert her i huset, men heller ikke en tur i nabolaget har blitt gått de siste par mnd. Så nei, trur visst jeg kan stryke sunn også.

Jeg skulle jo gjerne ønske jeg var både glødende og sunn, men det er nok ikke all verdens å håpe på. Trøster meg med at det er JEG som får det om jeg ikke får i meg alle næringsstoffene jeg trenger. Lille tar det hun skal ha uansett hun!

Har også fått time til ordinær ultralyd! Midt i adventstiden blir jeg og mannen og finne på KK, med en skjerm foran oss, og forhåpentligvis en aktiv liten lille med gode hjerteslag i magen.

3 kommentarer:

 1. Så herlig du skriver - og vet du, selvom du ikke føler deg så veldig glødende, så kan det hende andre oppfatter deg sånn likevel :) Spennende med ordinær ul da :) Kjenner meg godt igjen i det du sier - er ikke så glødende og sunn jeg heller - men så er jeg ikke halvveis til 10 uker enda heller ;-p Sender over tonn med klemmer, og gleder meg mer og mer til å følge deg videre :)

  SvarSlett
 2. Glødende og sunn er vel ikke det som beskriver noen gravide i uke 10 best vil jeg tro;)Skjønner godt at du sliter med maten. Prøv å få i deg omega 3, eller tran. De der kapslene som står garantert uten sure oppstøt er fine, jeg er helt allergisk mot tranlukt, men disse gulper jeg ikke av.

  SvarSlett
 3. Glødende eller ikke, spiller da ingen rolle! ;) Du har en liten spire i magen, som sørger for å ta til seg masse energi for å bli stor og sterk, dessverre går det veldig utover deg, men det går over helt plutselig. :)

  Når formen din blir bedre vil du uansett stråle fordi du er lykkelig og fantastisk stolt over din voksende mage.

  PS! Herlig lesing. Ble sittende å trekke på smilebåndene. :)

  Er så fantastisk glad på deres vegne!

  SvarSlett