mandag 17. oktober 2011

Bestemorsruter

Jada, jeg og har blitt bitt av denne, kan vi si retro, heklemetoden. Eller heklemønsteret, blir kanskje mer rett å si. Må jo ha et aldri så lite teppe til lille gull.
Selv om vi nå VET at det blir ei jente (forteller mer senere), så helgarderte jeg meg litt med lilla, blå, grønn og hvit. I den kombinasjonen synes jeg rett og slett det kan passe til både gutt og jente. Skulle gjerne tatt bilde av rutene mine, men da må jeg faktisk reise meg for å hente kameraet, og DET gidder en ikke midt i beste kveldstid. Ikke jeg hvertfall. Kanskje en annen dag.

Jeg har aldri helt skjønt utifra hekleoppskrifter hvordan man skal lage bestemorsruter. Men YouTube er jammenmeg en vakker oppfinnelse, dere! Steg for steg med tusen gjentakelser. Akkurat hva jeg trenger! Lærte meg bestemorsrutene på lørdag, reiste rett ut for å handle garn, og har allerede 13 av 42 ruter. Det er jo ikke noe vanskelig, folkens!

Garnet jeg bruker er baby alpakka silk fra Drops Garnstudio. Mykeste garnet jeg har vært borti noen gang, ja det trur jeg jammen.

Og rutene? Upåklagelige, om jeg skal si det selv. Hvertfall til at det er første gangen jeg lager de!

Dette med jente. Min magefølelse helt siden jeg så lille som en kjøttkake på skjermen før de plantet henne i livmoren min, det er at vi skal ha ei jente. Snakket så med min tante her i forrige uke, og fotalte da at vi skal ha liten, så spurte hu om jeg kunne sende henne et bilde av ansiktet mitt, og sa med en gang at vi skulle ha jente ;-) Uten at jeg sa noe på forhånd om min egen magefølelse. Skal sies at hun ser mange gravide i jobben sin, og har bommet på dette to ganger. Skal jo aldri si aldri, kan jo være at hun tar feil for tredje gang med meg ;-) Derfor helgarderer jeg litt med teppet. 

Nå skal jeg lage meg et stort glass sjokkismelk. Eller, da må jeg også reise meg opp. Får heller spørre mannen pent. Kjenner jeg han rett, så skal han også ha, så da er han ikke så vanskelig å be ;-)

Ha en super kveld, alle sammen! Klem

5 kommentarer:

 1. Så flink du er!! Dette blir et finfint teppe, tror jeg :)

  SvarSlett
 2. Jeg blir jo helt inspirert her - kanskje jeg skal prøve å hekle teppe jeg og? Du skriver så levende og godt, jeg koser meg sånn med å lese :)

  Og du, denne tanta di - klarer hun å se om det blir en eller to også *blafrer med øynene* Neeeeida, for jeg er ikke utålmodig på egne vegne serru - og magefølelsen her sier en gutt og ei jente :-o Jaja, om noen mnd får jeg vel vite hva det blir - om to uker får jeg ihvertfall vite om det er en eller to ;-) Klemmer sendes herved - og gleder meg til bilde!

  SvarSlett
 3. Spennende da! Jeg har blandet følelse jeg.. men heller mer mot gutt eller jente. Kanskje jeg har 2 inni her selv om de såg bare en på første UL'en.....

  SvarSlett
 4. Farfaren min kunne se det i øynene om det ble gutt eller jente! Trist at han ikke er her med oss lenger.... :'(

  SvarSlett
 5. Så flink du er:)

  Jeg fikk jo dilla på de der bestemorrutene i vinter, også etter en stund bare gadd jeg ikke mere...så nå har jeg ca 20 ruter liggende i en pose som bare venter på å bli sydd sammen og samtidig trenger jeg flere ruter til at det blir et teppe:)

  SvarSlett