mandag 5. mars 2012

Brystvortenapping

Hei og hå!

Tenk at jeg idag er 30 uker på vei! Det betyr bare 10 uker og to dager igjen til termin, og tiden kunne ikke flydd fortere... Gjør ingenting det altså, jeg gleder meg så utrolig mye til å hilse på lille frøken fryd.
Idag har jeg begynt å vaske klær til tupphøna, for noe har vi jo hatt i hus en stund allerede!
Gleder meg til å legge klær og alt på plass i kommoden på barnerommet, men barnerommet lukter fremdeles nyoppusset tross vask etter vask, og masse luft. Jeg undres virkelig på hva som kan få det rommet til å lukte litt godt, og ikke bare ekkelt. Lukta vil jo smitte over på klærne som lille spire skal gå med, og jeg vil ikke hun skal lukte oppussingsprosjekt, hun skal lukte baby!

Ellers fikk jeg et tips av en tante for noen dager siden, at det er lurt å herde brystene før man begynner med amming, om dette er noe man vil. Igrunn logisk, når jeg tenker meg om, for det er jo en sinnsyk kraft på disse små når sugerefleksen setter igang. Hun anbefalte da å "nappe" i brystvortene, gjøre de såre nå, før babyen kommer, slik at man kanskje unngår det i en viss grad når babyen først er ute. Det hadde funket på henne, sa hun, og jeg synes virkelig det er verdt forsøket. Og gidder man ikke gjøre det selv, så er det jo en utmerket aktivitet for den andre forelderen, om man har det tilgjengelig ;-) Sikkert ikke så mange som vil nekte å gjøre det hvertfall.

Ellers er det fremdeles masse liv i magen, men jeg forbereder meg på at det sikkert blir litt mindre fart fremover, da boltreplassen blir mindre og mindre. Bevegelsene hennes inne i magen er virkelig noe jeg vil komme til å savne når hun er ute. Det er så spesiell og herlig en følelse, jeg kan ikke få nok. Vel, såpass ærlig skal jeg være; det skal bli godt å få ribbein og urinblære for meg selv igjen!

Ha en flott dag, alle sammen!

7 kommentarer:

 1. Tenk at du er 30 uker allerede! Et tips bare, om du får masse kynnere av å herde brystene må du gi deg. Hun får holde seg der inne litt til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åj, visste ikke man kunne få det... Kanskje jeg bør la være da? Kynnere har jeg jo nok av fra før...

   Slett
  2. En er gått litt borti ifra "herding". Vet det var veldig vanlig tidligere. Men jeg skal ikke si det ikke har noe for seg. Det kan som sagt gi kynnere ja, og i (ekstremt sjeldent, så tidlig) tilfeller kan jo kynnere gå over til rier.

   Om du vil forberede deg til amming, så prøv å få sett filmen Bryst er best! Den er litt småflau innimellom, men veldig lærerik synes jeg.

   En annen ting, nå føler jeg meg som den bedreviteren her, ikke meningen! Men babyen skal ikke bli roligere. Bevegelsene skal bli annerledes etterhvert som plassen blir mindre, men det er faktisk en (farlig) myte at babyen skal bli så mye roligere. Om du synes hun har blitt vesentlig roligere over noen dager må du kontakte sykehus/jordmor :) Lyke til med innspurten, jeg følger med deg her :)

   Slett
  3. Er det den filmen vi får se på fødselsforberedende kurs, kanskje? De skulle hvertfall vise en ammefilm der :-)
   Bare fint det, at du tipser, for du vet jo utvilsomt mer enn meg, uansett ;-) Jeg mente ikke at det skulle bli mye mindre liv, kanskje bare litt annerledes? Vel, ingen fare enda hvertfall, her er det ribbeinsrock for full guffe!

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett