torsdag 15. mars 2012

Brystpumpe

Jeg har denne uken kjøpt brystpumpe, i håp om at minstesjefen tar både pupp og flaske når hun blir født. Store forhåpninger, skjønner jeg, for det er visst ikke alle som vil ta begge deler. Blant venner og familie sine små, så har det vært fåtallet.
Nuvel, saken er jo den at jeg ganske kort tid etter fødselen må tilbake på skolebenken. Rettere sagt praksis. Hadde det vært skolebenken, så hadde jeg bare tatt henne med, det ville ikke vært noe problem. I praksis blir det hakket værre.
Det blir nok verst for a'mor, men jeg kan tippe det er en stolt pappa som får være hjemme alene i noen uker med sin relativt nyfødte datter. Dette opplegget hadde nok ikke gått om jeg hadde vært alene med lillegullet, så jeg føler jeg er veldig heldig!
I alle fall. Om jeg i det hele tatt får melk nok til henne, så har jeg kjempelyst til å amme! Kjenne på den kosen så mange skryter av. Men hvordan skal det la seg gjennomføre om jeg skal ut igjen kort tid etter fødsel? På jobben ville jeg hatt to timer ammefri hver vakt, men når jeg er i praksis, så er det ikke lenger de samme rettighetene man har. Da skal man ha et visst timeantall (i dette tilfellet 240 timer), uansett. Maks fravær er 10%, altså 24 timer, eller 3 vakter. Skjønner jo det, det er jo fordi en ikke skal gå glipp av læringssituasjoner som kan dukke opp. MEN, det må vel alltids bli mulighet til å få pumpe seg i løpet av vakten, om en spør pent? Hva jeg så skal gjøre med den melken vet jeg ikke helt. Det er for synd å kaste den, men hvor skal jeg ellers gjøre av den? Vel, det får jeg isåfall finne ut av. Som dere skjønner, kan dette fort bli et problem om sjefen KUN tar pupp, og ikke flaske i det hele tatt. Det ville faktisk vært enklest om hun bare tok flaske, om hun velger bare en av delene... Jeg håper bare hun er frisk som en fisk når hun kommer, og at formen min fort blir bra igjen etter fødselen og, slik at jeg KAN fullføre det løpet som er planlagt med skolen. Blir hvertfall veldig stress om jeg må ta igjen praksis ved en seinere anledning, men må jeg så må jeg. Trøsten med å starte opp kort tid etter fødselen er at jeg og lillesjef har hele sommeren for oss selv så fort jeg er ferdig i praksis! DA skal vi kose oss da, kan dere tro :-D

Velvel, pumpa er i alle fall kjøpt, så får vi se hvordan det går. Valget falt på en Philips Avent elektrisk pumpe, hvor det også fulgte med batteriboks til strømforsyning der man ikke har strøm, samt en manuell del. Kjøpte pumpen ny, da jeg er litt skeptisk til å kjøpe sånt brukt. Den var på tilbud på denne uken, så betalte rett under tusingen for den.

Så er det bare å håpe at andre ikke er skeptisk til å kjøpe sånt brukt om jeg ikke får brukt den noe særlig.....

12 kommentarer:

 1. Jeg tenker også på å kjøpe pumpe. Tror det blir håndpumpe her da..
  Får håpe lillegullet ditt tar begge deler - og at du kan få en ordning der du skal i praksis. Er det ikke et kjøleskap der du skal være tror du? Så du kan sette melkene kjølig når du er der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, je ghåper det er det hvertfall! Det hadde gjort ting mye lettere :-)

   Slett
 2. Elektrisk pumpe er genialt! Har en fra forrige svangerskap, (kremt...sikkert umoderne den pumpa nå!) men det var veldig kjekt å kunne sette melk rett i kjøleskapet i de tilfeller jeg måtte bort fra gullet. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Umoderne spiller vel ingen rolle det, vel? Så lenge den funker så må jo det være greit? ;-)
   Tok gullet både pupp og flaske?

   Slett
  2. Japp, tok begge deler. Men siden han sugde så skeivt på puppen ble jeg så innmari sår, og ammingen ble utrolig vond og smertefull. Måtte kutte ut fordi jeg satt å gråt meg gjennom ammingen. Anså det som et nederlag at jeg ikke klarte å amme lenger, men jordmor sa at jeg måtte tenke på at vi skulle kose oss!

   Slett
  3. Ja, det er nettopp det... Det blir folk av flaskebarn også! :-)

   Slett
 3. Pumpe er bare genialt :) Jeg hadde medela fordi det var det jeg vendte meg til på nfi. Jeg vil bare tipse om at medela har en flaske med en smokk som skal gjøre veksling mellom bryst og flaske enkel og så lik som mulig. Jeg husker ikke navnet på den i farten, men det kan jeg finne ut om du ønsker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det står på aventpumpen og - eller flaskene, rettere sagt - at de også er utviklet for å minne mest mulig om et naturlig bryst. Tiden vil nå vise, jeg har ikke tenkt å kjøpe en annen pumpe uansett, om jeg finner ut av at denne ikke fungerer som jeg ønsker.

   Slett
 4. Jeg tenkte ikke på selve pumpa, men på en spesiell flaske. :) Jeg håper du finner en god løsning for praksisperioden din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ser det nå, leste nok litt i farta ;-) Men jeg har hørt om den flasken, får se hvordan det går med de flaskene vi har nå først, tenker jeg... Hvem skulle tru at flasker var dyre liksom?

   Slett
 5. Foreslår at mannen løper etter deg, så får du amme i fart mens han holder henne :)
  Håper det ordner seg lett, og at hun tar både flaske og pupp! Har bare skjønt at det ikke er lurt å stresse med hverken det ene eller andre, og absolutt ikke et nederlag om ting ikke funker slik man ønsker.
  Du har nok hørt disse ordene før, men jeg snakker av erfaring, da venner av meg ikke fikk til og amme. Det ødela hele begynnelsen av tida hvor de egentlig bare skulle kose seg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, det første forslaget ditt der bygger ikke akkurat opp om kosen, hvertfall ;-) haha! Nei, jeg har bestemt at vi skal prøve oss frem, og se hva som fungerer - og hva som ikke fungerer. Så får vi ta det derfra uten å ta hverken det ene eller andre som et nederlag...

   Slett