tirsdag 7. juni 2011

Kan DU hjelpe Karoline?

Jeg følger bloggen til ei jente som har opplevd noe jeg trur må være verre enn å ønske seg barn høyere enn høyest. Hun mistet nemlig sitt barn, bare 8 timer etter fødselen. Hun er nå i en knipe, og trenger hjelp.
En begravelse og gravstein er ikke av det billige slaget. Alle som har opplevd dødsfall og vært med på organisering rundt dette vet slikt. Midt i et sånt sjokk som det er å oppleve en sånn bunnløs sorg på en dag som skal være fyllt med kun glede, så setter man gjerne arbeidet med en begravelse bort til begravelsesagenter. Det gjorde Karoline, noe som gjorde at begravelsen kostet 22.000 kroner, 2000 mer enn støtten de fikk fra NAV. Men selv om begravelsen nå er betalt, så mangler de gravstein på sønnen sin grav. Graven har idag et kors, men de ønsker seg selvfølgelig en stein til gutten sin, slik at de virkelig kan føle han har en verdig gravplass. En gravsten koster mange tusen kroner, og de trenger derfor økonomisk støtte til å skaffe en stein.
Jeg vil bare trekke frem noe av kritikken Karoline har fått imot seg, samt argumenter for at dette er høyest ufortjent kritikk. Dette for at dere som leser dette IKKE skal fortelle henne hva hun skulle gjort annerledes osv...
Karoline har fått kommentarer som "du har jo nettopp vært på sydentur, og forlovet deg, du kunne jo bare brukt penger annerledes" og "du kan jo bare ta opp et lån i banken". Vel... La meg nå fortelle hvorfor dette ikke er verdig kritikk:
Karoline har en historie med rusmisbruk bak seg. Dette har hun klart å komme seg ut av, og det i seg selv fortjener en real applaus! Men denne fortiden har ført med seg gjeld, samt at hun ikke har noe kredittverdighet i noen banker. Det betyr at hun ikke kan få noe lån. Alle gjør feil, spesielt når en er ung, og dette kan ha konsekvenser. Karoline betaler på sine konsekvenser, og hun var også beinhard som kom seg ut av et slikt miljø!
Sydenturen hun var på kostet dem ingenting. Dette var noe familien og vennene hadde samlet inn penger til, slik at Karoline og hennes nyforlovede kunne få noe annet å tenke på enn sorgen etter sin sønn.
Forlovelsen er vel heller ikke noe som koster all verden. Som Karoline selv skriver i et av sine innlegg: "Det å forlove seg koster ikke mye penger, og det gjorde heller ikke ringene. Skal ikke nevne prisen, om dere absolutt ikke vil høre den?! Men de kostet nesten ingenting. Er ikke prisen som teller men kjærligheten i dem."
Karolines forlovede er heller ikke kredittverdig. Hun skriver ingenting om hvorfor, men dette synes jeg faktisk ingen annen enn Karoline og forloveden har noe med heller. Sånn egentlig skulle det vel være unødvendig å nevne argumenter også, for man spør ikke om hjelp til sånt for morro skyld.
Selv har vi ikke all verdens til gode økonomi, så ser ikke at vi har muligheten til å hjelpe med penger. Men jeg håper at jeg, gjennom dette innlegget kan finne andre givere, for i mine øyne er denne jenta ei som virkelig fortjener støtten hun kan få!Bildet er hentet fra Karoline sin blogg, om om du klikker på det, så kommer du rett til bloggen hennes, og innlegget hvor kontonummer står.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar