tirsdag 3. januar 2012

Kroppsbehåring og sånt.

Jeg har lest mange steder at under en graviditet kan det komme en mørk strike fra navelen og nedover. En plass leste jeg at denne stripen kan komme så tidlig som i uke 14. Stripen kommer av at vevet i huden endres ved et svangerskap, sånn jeg har forstått det. Vel, denne stripen har jeg ikke fått. En stripe jeg derimot HAR fått er en stripe som går fra navelen og OPP! Min stripe består av små, mørke, ja nesten svarte hår. Hva skal jeg med det liksom? Jeg har da aldri hatt et mørkt hår på kroppen og hvertfall ikke svarte! Vel, jeg har jo farga håret på hodet innimellom, men denne hårstripa er altså ikke farget, om noen skulle lure.
Dette er ikke noe klageinnlegg, bare et undreinnlegg. Ja, for jeg har jo heller aldri lest om noe sånt som jeg kan huske. Jeg har lest at de som har krøller kan få rettere hår, de som har rett hår kan få litt krøller, de som har lyst hår kan få litt mørkere hår osv, men ikke en mørk hårstripe over navelen, der det aldri har vært hår før.

Lille prinsesse spinnvill er forresten helt gal idag trur jeg... Spreller og hamrer med de små søte armene og beina sine. Utrolig morsomt når jeg kan kjenne en eller annen kroppsdel inni magen. Ja, for noen ganger ligger hun faktisk nesten helt rolig et par sekunder, slik at jeg (eller pappan) kan kjenne en liten hard klump under magehuden. Jeg liker å tru hun gir oss high five, fordi hun også vil at dette skal gå bra! Så forsvinner den harde klumpen sakte, men sikkert helt til hun tar en liten runddans i magen igjen. Mest aktiv er hun etter vi har lagt oss på kvelden. Da liker pappan veldig godt å ligge inntil oss og holde på magen. Det er jo ikke så mange andre måter han kan bli kjent med lillejenta si enda! Da har vi det virkelig fint dere!

En annen ting: Jeg trur jeg begynner å dra på årene, for jeg har begynt å sove med pute mellom knærne. Jeg har alltid likt best å sove på siden, men plutselig har jeg nå fått et behov for å ha noe mellom knærne. Å du verden, så deilig det er! Da skal jeg love at mor sover godt. Som om hu har pleid å ha problemer med det fra før liksom... ;-)

God natt, bloggeverden. Nå skal jeg finne mannen og knepute for å ta meg en tur i drømmeland.

4 kommentarer:

 1. Kroppsbehåring? Haha, var da litt av et ord :p
  Herlig å lese om lille babyen, gleder meg enda med dere :)

  SvarSlett
 2. Heheh, måtte fnise litt når vi leste overskrifta på innlegget. Ut fra overskrifta hørtes det ut som hele du var forvandlet til en hårball. :p

  Kroppen er snodig, men de mørke hårene forsvinner etter graviditeten.

  SvarSlett
 3. Hehe.. morsom overskrift ja;) Jeg har samme erfaring med de små svarte hårene forøvrig.. På meg kom de ikke i en stripe, men mer litt her og der, rundt navelen, på magen og ved brystvortene av alle ting :/ Jeg håpet at de skulle forsvinne, men de er her ennå så jeg er veldig glad i pinsetten min:) mulig det er litt tabu og snakke om sånt, men det er fint å undre på sånt sammen;)

  Koselig å lese om lille venn og hennes hopp og sprett:)

  SvarSlett
 4. Herlig å høre at alt står bra til med dere :) Og det er bare helt fantastisk å kjenne den lille sparke og vri seg inne i magen - så rart, og så godt! :D
  Har heller ikke fått noen mørkere linje på magen, men har i likhet med deg fått mørkere hår fra navlen og nedover :P Mye rart som skal skje med kroppen gitt ;)Og soveputa er foressten fast følge her også :)
  Klemmer til deg og lillehjerte :)

  SvarSlett