torsdag 19. januar 2012

Hvor stort er egentlig barneønsket?

Surfet litt på nettet igår, og kom over en nettside. Nettartiklkelen handlet om en godt voksen dame. Vel, i øyne av å ha barneønske, hvertfall. Hun fortalte ikke historien selv, men jeg kan anta at det ikke er en enestående historie, om enn spesiell. Skulle ønske jeg husket hvilken side dette var på, men jeg ble så satt ut, at jeg måtte bare klikke meg ut så fort jeg hadde lest (nesten) ferdig.
Kvinnen var et parogførti år, og hadde et stort barneønske. Hun hadde ikke barn fra før, og som så mange andre av oss, så måtte hun gjennom IVF-sirkuset. Ved IVF-behandling blir man innkallt til en UL-undersøkelse ca i uke 7, for å se om det er noe foster med hjerteaktivitet på plass. Så også denne damen.

Og gjett om det var hjerteaktivitet! Det var TO bankende hjerter. To høyt ønskede barn. En skulle hvertfall tro de var høyt ønskede, med tanke på måten de var unnfanget på. Kvinnen (eller paret), derimot, mente det ville være vanskelig å få to barn samtidig, selv om hun ikke ville være alene med ansvaret. Joda, jeg ser den, at det er mer å bære på under svangerskapet, og mer å gjøre. Ja, det krever rett og slett mer energi fra ende til annen. Ingen tvil om det. En skal heller ikke glemme at det er større risiko med et tvillingsvangerskap og fødsel, sammenlignet med et svangerskap med "bare" ett barn.

Derfor valgte hun abort......


Så jeg spør. Hvor stort var egentlig barneønsket?

13 kommentarer:

 1. Ja da kan man lure på hvor stort barneønsket hennes egentlig var... Kjenner jeg blir litt irritert og lei meg :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble rett og slet thelt satt ut, når jeg leste det...

   Slett
 2. NEI! Nå ble jeg dårlig, det burde ikke være lov :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei... Det er bare det at vi i Norge har rett til å velge abort om vi vil, på hvilket som helst grunnlag. I mange situasjoner er jo det kanskje en stor lettelse for mange, men det må da virkelig finnes grenser!

   Slett
 3. FY FAEN! Fikk tårer i øynene, og er eitrende forbanna på dette tåpelige kvinnemennesket! Er det virkelig mulig?!
  Lillemor sier: "Enkelte skulle det vært skuddpremie på!"

  Er så sjokka nå at haka sikkert er langt nedpå knærne. Håper det mennesket skjønner at dette kanskje var eneste gangen for henne å få barn. Men det var vel kanskje like greit at hun ikke fikk noen barn, for de var virkelig ikke ønsket til denne verden, for det ville bli for mye styr! Hva søren er det folk tror da? At barn forblir babyer og kan brukes som pryddukker?! Blir så oppgitt over slikt! >:(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hva skal man si, liksom? Det er så utrolig skremmende... Skulle jo igrunn tro hun hadde tenkt gjennom saken skikkelig før hun ble gravid, fordi det var IVF, liksom...
   Men for all del. Hun var vel ikke alene om valget. Hun hadde jo en mann også... Med andre ord: Det er TO det burde vært skuddpremie på!

   Slett
 4. Og jeg som her om dagen så en dokumentar hvor et par fikk sekslinger, og tenkte "heller seks enn ingen". Nå tar jeg helst max to sånn av gangen altså (!), men jeg kjenner jeg blir ordentlig sint og trist av denne historien du forteller. Fy så urettferdig alt er! ... de som VIRKLEIG ønsker seg barn ville aldri gjort noe sånt.. Og ja, jeg synes det er lov å være såpass dømmende og si det!

  SvarSlett
  Svar
  1. I Norge settes det heldigvis ikke inn så mange egg at sjansen for å få 6 om gangen er så stor, men fy flate, ikke pokker om jeg hadde valgt abort, uansett hvor mange hjerter som banket!

   Slett
 5. Huff så trist - ikke en god historie. Hva forventer hun seg egentlig da? Skal hun ta vekk barna til hun da er sikkert på at det er et normalt enslig barn som kommer? For jo eldre hun blir jo større er jo sjansen både til å få flere og til at noe faktisk feiler barnet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper ikke hun får/fikk flere sjanser med IVF hvertfall... Godt mulig det sto i artiklen det og, men jeg klarte som sagt ikke lese alt...

   Slett