tirsdag 23. mars 2010

Barn en menneskerett?

I mine øyne er det gjerne ingen menneskerett. Samtidig har jeg hele tiden hatt et sterkt ønske om å bli mamma, og kan ikke for noe i verden forestille meg å fullføre dette livet uten å få drømmen oppfyllt. Denne bloggeren mener man heller bør fokusere på å aoptere, om "naturen" ikke lar en få barn selv. En kjempegod idè, fra en som tydeligvis ikke har peiling. Assistert befruktning er absolutt ingen billig løsning, sammenlignet med at dagens tenåringer blir uplanlagt gravid i hopetall, og mange har gjerne et stort antall assisterte forsøk fordi det er et håp om at man kan få egne, biologiske barn. For mange er det viktig å føle en graviditet på kroppen før man får barn, og gjennomfører derfor en haug forsøk. MEN, en adopsjon koster da mange, mange ganger mer! 100.000-150.000 er visst hvertfall ikke unormalt, og det er jammen en stor mengde penger! Om drømmen om barn er stor, så er adopsjon et veldig fint alternativ for de som ikke får det til på annet vis, men det er jammen heller ikke bare-bare å grave frem slike mengder penger heller! Dessuten er det uholdbar lang ventetid på adopsjon. Mange land har også spesielle krav til adopsjonsforeldre, av den enkle grunn å minske ventetiden. Veldig bra for de som fortsatt er på ventelistene, men utrolig tungt for de som ikke har mulighet til å oppfylle kravene. Noen ganger kunne en jammen ønske at det stiltes krav til folk som for barn på naturlig vis også, det er jammen meg mange uskikkete foreldre der ute i både Norge og ellers i verden. Det verste er at de ikke ser selv at de er uskikkete!

En annen blogger mener at "denne trenden" (med assistert befruktning) truer samleiets funksjon som metode. Går det an å være mer uviten? Trur virkelig folk at dette blir gjort for morro skyld? Jeg hadde blitt så utrolig glad om vi selv kunne fått til dette innen husets 4 vegger. Abosolutt mindre smertefullt, mye mindre venting (og så lang tid det tar når man bare venter - hele tiden! Ikke minst, mye billigere.

Sist, men ikke minst vil jeg legge inn en link til "Norges nasjonalavis", VG, som får leserne til å tro at kvinnen er den eneste som kan bli ufruktbar. Det er så feil som det bare kan bli. Jeg skal for all del ikke krangle på at det faktum at kvinner får barn senere nå enn tidligere påvirker fruktbarheten, det vil bare bli feil. MEN det faktum at menn får dårligere og dårligere sædkvalitet sies det ikke et ord om i denne artikkelen.
Og i vårt tilfelle er det akkurat det som er diagnosen. Og hva kan gjøres med det da? For å få biologiske barn vil jo assistert  befruktning være eneste alternativ! jeg har nå i et halvt år gått på hormoner hver mnd for å øke antall eggløsninger hver mnd, slik at mannens sædceller skal få flere "målskiver", uten at det har nyttet. Neste steg for oss vil derfor være assistert befruktning, og selfølgelig velger vi å prøve det først, også pga. økonomien.

Det var dagens syting. Snakkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar